APS a Un pas endavant

A càrrec dels estudiants d´Educació Social de l´assignatura: Educació de Persones Adultes de la Universitat de Barcelona, 18/03/2024. Escola Antavina, Roquetes.

L'aprenentatge servei (APS) és una metodologia que presenta diversos beneficis als estudiants. Entre els principals podem esmentar: 

1) Aprenentatge Significatiu: Els estudiants participen en activitats pràctiques i reals que estan connectades amb el seu entorn i comunitat, cosa que els permet comprendre i aplicar millor els conceptes apresos a l'aula.

2) Desenvolupament d'habilitats: Els estudiants adquireixen habilitats pràctiques, socials i emocionals, com ara treball en equip, lideratge, resolució de problemes i empatia, que són fonamentals per al seu desenvolupament personal i professional.

3) Connexió amb la Comunitat: Els estudiants s'involucren activament amb la comunitat, cosa que enforteix els llaços entre la institució educativa i l'entorn local, i promou un sentit de responsabilitat cívica i ciutadania activa.

4) Impacte Positiu: El servei comunitari realitzat pels estudiants té un impacte tangible i positiu a la comunitat, abordant necessitats reals i contribuint al benestar i desenvolupament de la mateixa.

5) Motivació i Compromís: La combinació de servei i aprenentatge augmenta la motivació intrínseca dels estudiants en veure l'impacte directe del seu treball a la comunitat, cosa que resulta en un compromís més gran amb el procés educatiu.

6) Reforç de Continguts: L'aprenentatge-servei proporciona oportunitats per aplicar i reforçar els coneixements adquirits a l'aula en contextos reals, cosa que millora la retenció i comprensió dels conceptes.

7) Desenvolupament de la Consciència Social: Els estudiants desenvolupen una major consciència de les necessitats i desafiaments socials, així com una comprensió més profunda de les inequitats i la diversitat a la societat.

8) Foment del Pensament Crític: Els estudiants s'enfronten a situacions complexes i reals que requereixen reflexió i anàlisi crítica, cosa que promou el desenvolupament d'habilitats de pensament crític i resolució de problemes.

“L’aprenentatge-servei és una filosofia d’educació que combina l’aprenentatge acadèmic amb el compromís cívic. Els estudiants aprenen i es desenvolupen a través de la participació en projectes de servei que aborden necessitats reals a les seves comunitats.” – Barbara Jacoby

Aprendre és col·laborar i estendre ponts ¡

Deixa un comentari